Mollamarilogo
kotiMollamariPehmolelutTilkkutyötMiniatyyritVeistoksetOta Yhteyttä


  • Mollamari

Mollamari on pieni yhden naisen käsityöyritys Sisä-Savossa. Olen Anna-Mari Kaipainen, käsityöläinen ja taiteilija Rautalammin Kerkonkoskella, lähtöisin Pieksämäen maalaiskunnasta. Koko ikäni olen tykännyt käsillä tekemisestä, elämä tuntuu vajaalta jos en saa luoda kauneutta ympärilleni. Käsillä tekemisen taito kulkee myös äidin ja äidinäidin perintönä eteenpäin.

Kävin lukion Savonlinnan Taidelukiossa, jossa olin suuntautunut yleisen kuvataiteen linjalle, opiskellen mm. piirustusta, maalausta, sommittelua, taidehistoriaa, keramiikkaa yms taideaineita. Sen jälkeen opiskelin 5 vuotta Kuopion Käsi- ja Taideteollisuus- akatemiassa (nyk. Kuopion Muotoiluakatemia) tekstiililinjalla, opiskellen kudontaa, kankaan suunnittelua, kankaanpainantaa ja värjäystä, huovutusta, kirjansidontaa... Valmistuin tekstiilialan artenomiksi vuonna 1996.

Perustin yritykseni vuoden 2006 alussa, ja valmistan pehmoleluja, vanhanajan nalleja, tilkkutöitä sekä miniatyyrejä, jotka ovat olleet rakas harrastukseni jo vuodesta 1988, sekä fantasiaveistoksia (taidenukkeja). Fantasiaveistoksiani, maalauksiani ja muita taiteellisempia tuotoksiani pääset katsomaan vasemman laidan kuvakkeesta (Mollamari creations).

Mollamari Creations