Mollamarilogo
kotiMollamariPehmolelutTilkkutyötMiniatyyritVeistoksetOta Yhteyttä


  • TILKKUTYÖT

Tervetuloa Mollamarin Tilkkutyösivuille!
Pääset eteenpäin vasemmalla olevasta valikosta.
Valmistan kaikenlaisia tilkkutöitä: applikoituja seinätekstiilejä, tyynyjä, suuria ja pieniä peittoja, pannumyssyjä... Tilkkutyöt sopivat erityisesti häälahjoiksi, uuteen kotiin, tai oman kodin kaunistukseksi.
1 Tikkaan useimmat tilkkutöistäni käsin, koska se antaa työlle pehmeämmän ja elävämmän ulkoasun. Tikkaan koneella pienehköt ja enemmän käyttöä ja pesua vaativat työt, kuten tyynyt ja pöytäliinat.
2 Valmistan tilkkutyöni yleensä puuvillakankaista, jotka pesen ennen  käyttöä kutistumisen ja värien pysyvyyden vuoksi. Töissäni on yleensä kolme kerrosta, päälliskerros, eli tilkuista tehty päällinen, välikerros esim vanu, sekä pohjakerros eli taustakangas. 3
Applikaatiotyöni on tehty joko käsin applikoiden, jolloin kuvioiden reunat on käännetty sen alle, tai koneella applikoiden tiheällä siksakilla.  Viimeistelen työt usein kirjomalla. Appikaatiotekniikalla voin toteuttaa hyvin monipuolisia kuviomalleja. 4 Teen mielelläni myös tilaustöitä omien koko-, väri- ja mallitoiveidesi mukaan, jolloin saat juuri sellaisen tilkkutyön kuin haluat. Voin käyttää myös omia kankaitasi. Ota yhteyttä jos haluat neuvotella tilaustyön teettämisestä!

Mollamari Creations