Puutarhamme, Our GardenPuutarhakuvia
Garden pics
Ruusut
Roses
Kärhöt
Clematis
Pionit
Peonies
Kasviluettelo
Plant list

Olemme rakentaneet puutarhaamme pikkuhiljaa vuodesta 1997, ja koskaanhan se ei varmaankaan tule valmiiksi. Suunnitelmia riittää, mutta vaikka niiden toteuttaminen tuntuu aina siirtyvän,  on paljon jo tehty. Vähitellen alunperin kovin tyhjä pihamme on muuttunut puutarhaksi ja kasvivalikoima on kasvanut jo aika suureksi. Satavuotias talomme on rannalla, IV-vyöhykkeellä, joten ilmastossa on hiukan haastetta joillekin kasveille, mutta vesi kuitenkin parantaa pienilmastoa jonkin verran. Tontti on n. 3000 neliötä ja viettää loivasti etelään rantaan päin, maa on hyvää ja multavaa, mutta päällä järvestä nostettua savea. Alapihalla on kalalammikko, suuri ja syvä, ja siitä saa ravinteikasta kasteluvettä. Aiomme rakentaa sen rannalle huvimajan ja istuttaa lammikon reunat täyteen reheviä vesikasveja... kaarisillat rakennettiin pari vuotta sitten. Piha on tasoitettu (oli ostaessamme monttuinen "heinäpelto"), pensaita on istutettu ja perennapenkkejä on perustettu lukuisia, kasveja hankittu sieltä täältä... ja kasveja muuteltu paikasta toiseen melkeinpä joka vuosi.

Olen ihastunut pensasruusuihin sekä kärhöihin, ja viimeisin rakkauteni ovat pionit. Unelmissani minulla olisi sellainen keijujen asuttama hämyinen mutta valoisa puutarha, paljon pensaita, patsaita, suihkulähde, salaisia soppeja... mutta tuntuu mahdottomalta saavuttaa. Ja sitä paitsi ruusut tarvitsevat aurinkoa! Ja sitä varten pitäisi -taas- kaataa jokunen puu... jotka sitä hämyistä oksien välistä siivilöityvää valoa luovat. Pulmallista.

Tämä sivusto kehittyy pikkuhiljaa, lisäilen paljon kuvia puutarhastamme kunhan ehdin. Toistaiseksi täältä löytyy pelkkä kasviluettelo.

This garden site will be developing slowly, I will put a lot of pictures of our garden. For now you can find only the plant list. (Sorry there are not yet english names, it will be a big job to find and add all of them.